Viticultura op Rozelaar
De kwaliteit van onze wijn begint in de wijngaard. We hechten groot belang aan ons terroir: de bodem, de wijnstokken en het klimaat zijn de fundamentele elementen van ons vak. In lijn met biodynamische principes werken we op een manier die onze omgeving en bodem respecteert. Om de kwaliteit van ons werk te waarborgen, wordt elke handeling zorgvuldig overwogen en met oog voor de lange termijn uitgevoerd.
We streven er voortdurend naar om gezonde en kwalitatief hoogstaande druiven te telen, zodat we kwalitatieve wijnen kunnen maken het karakter van ons terroir zo puur mogelijk uitdrukken.
Op het domein werden in de laatste 15 jaar 3000 bomen, 5000 haagplanten en meer van 20.000 struikgewassen. De combinatie van bomen en heggen met de wijnbouw, een principe wat met Vitiforestry noemt, biedt enorme voordelen : ze creëren een microklimaat dat de wijnstokken beschermt tegen extreme weersomstandigheden, verbeteren de organische stofgehaltes in de bodem en de waterhuishouding, en bevorderen habitats voor biodiversiteit (zoals wilde vogels en geleedpotigen die plagen onder controle houden en bijdragen aan de bestuiving).


Perfectie in elk glas
Ons domein beslaat ongeveer 2.5 hectare wijngaarden, verdeeld over 3 percelen.
De aanplant is gebeurd tussen 2016 en 2019 en bestaat voornamelijk uit Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Cabernet Cortis en Pinot Noir. We richten ons bij de productie op kleine opbrengsten, maar met een hoge kwaliteit.
De vinificatie op het kasteeldomein is voorzien vanaf 2025.
De focus zal worden gelegd op de productie van hoogwaardige rode wijn.